Βιογραφικό

gramiΗ Έλλη Καλάκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της για το πρώτο πτυχίο (BΑ) της Ψυχολογίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Deree College, στην Αθήνα. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία  στο London Metropolitan University, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία (Μ.Β.) με ειδίκευση στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΨ). Είναι Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (PsychD) του London Metropolitan University, Λονδίνο, Μ.Β

Περάτωσε, διετή, επαγγελματική μετεκπαίδευση (Primary & Advance Professional Postgraduate Certificate) στην Λογικοθυμική & Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (RE-CBT) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής & Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε διετή επαγγελματική μετεκπαίδευση στην Κλινική Ύπνωση  στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ.), καθώς και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ericksonian Hypnosis, στο British Hypnosis Research and Training School,  Λονδίνο, Μ.Β. Επίσης, εξειδικεύτηκε στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία, στο UK College of Hypnosis & Hypnotherapy, Λονδίνο, Μ.Β., στην Θεραπεία Ζεύγους (Emotionally Focused Couples Therapy) στο Αθηναικό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και στην Ομαδική Θεραπεία Σχημάτων (Group Schema Therapy) στο Schema Therapy Institute, Λονδίνο, Μ.Β. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην Κλινική Εποπτεία (Certificate in Clinical Supervision), στο πρόγραμμα εξειδίκευσης του British Psychological Society (BPS).

Είναι πιστοποιημένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society-Membership No. 187075) και από το Health & Care Professions Council (ΗCPC) (Membership No. PYL31949) της M.B., από τον Αμερικανικό Σύλλογο των Ψυχολόγων (American Psychological Association- Membership No. 69579949) και πιστοποιημένη Κλινική Υπνοθεραπεύτρια (Advance Practitioner Level) από το  General Hypnotherapy Register (GHR) (Membership No. 6237) και από το Complementary & Natural Healthcare Council (CNHC) (Registration No. 000052-K18)Επίσης, είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (International Diplomate & Certified Member) από το Academy of Cognitive Therapy και πιστοποιημένη επόπτρια από το Register of Applied Psychology Practice Supervisors, του BPS.

Έχει εργαστεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS), σε φορείς βραχείας και μακροχρόνιας θεραπείας όπως: στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λονδίνου Royal Free, NHS Trust, τμήμα Δερματολογίας & Ψυχό-δερματολογίας, στο Central and North West London NHS-South Paddington Community Mental Health Team και στο Hampstead Group Practice. Από το 2010 ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της Συμβουλευτικής Ψυχολόγου.

Από το 2018, διδάσκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Θεραπείας στο Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος (Scientific College of Greece-SCG). Από το 2011 έως το 2018 δίδασκε και ήταν επόπτρια στο τμήμα Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Θεραπείας στο ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ., στην Αθήνα και στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Εκπαιδευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ), Λευκωσία, Κύπρος.  Από το 2013 έως το 2018 δίδασκε και ήταν επόπτρια στο τμήμα Κλινικής Ύπνωσης  στο ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ. Από το 2014 είναι Επιστημονική Υπεύθυνη της ομάδας οργάνωσης σεμιναρίων πάνω στην ανάπτυξη διαπροσωπικών δεξιοτήτων και διεκδικητικότητας και από το 2016 έως το 2018 διετέλεσε Επιστημονική Υπεύθυνη του τμήματος Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Θεραπείας στο ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ.

Από το 2003 έχει συμμετάσχει σε μια σειρά ερευνών (βλ. Δραστηριότητες) τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα και έχει παρουσιάσει πολλές από τις έρευνες αυτές σε συνέδρια (βλ. Δραστηριότητες). Το 2008 εκπόνησε την μεταπτυχιακή της έρευνα που επικεντρωνόταν στο κοινωνικό άγχος και το 2014 ολοκλήρωσε την διδακτορική της έρευνα που επικεντρωνόταν στις δερματοπάθειες.

Από το 2007 ασχολείται εκτενώς, τόσο σε κλινικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο, με την επίδραση διαφόρων ψυχολογικών παραγόντων πάνω στην εμφάνιση και διατήρηση δερματοπαθειών (π.χ. ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα, ακμή, κτλ), χρόνιου πόνου και άλλων ψυχοσωματικών προβλημάτων. Τελευταία, το ενδιαφέρον της έχει στραφεί στην νευροβιολογία του συναισθήματος και την έκφραση αυτού μέσω σωματικών και γνωστικών εκδηλώσεων.

Πρόσφατα, συμπεριέλαβε μέσα στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης την μέθοδο Restricted Environmental Stimulation Therapy (REST)